Karlovci film festival: Ulaz na sve projekcije besplatan


Treći internacionalni filmski festival Karlovci film festival

Karlovci film festival održaće se od 21. do 23. avgusta u Sremskim Karlovcima, najavili su organizatori.


Najavljuje se raznovrstan program, sa projekcijama nekih od najboljih domaćih dugometražnih igranih filmova iz prošle godine. Takođe je, kao i do sada, predviđen takmičarski program u dve kratkometražne selekcije: region i svet.

Pored takmičarskog programa, ekskluzivno će biti prikazan kratkometražni film „Nimic” čuvenog reditelja Jorgosa Lantimosa, koji je do sada prikazan na mnogim prestižnim filmskim festivalima. Među kojima su i Locarno, Toronto, Raindance i drugi. U filmu igraju Met Dilon, Dafni Patakija, Suzan El, a scenario su pisali Lantimos i Eftimis Filipu.

Karlovci film festival
Karlovci film festival, foto: rtv

O filmu „Nimic” Lantimos kaže:

„Bio sam srećan što sam dobio priliku da radim na kraćem formatu, što ume da bude izazov, ali i da pruži zadovoljstvo. Od intrigantne početne ideje i koncepta je nastao scenario, dok smo tokom snimanja imali punu umetničku slobodu. Uvek je uzbudljivo dobiti poziv za razmišljanje izvan uobičajenih okvira i uhvatiti se u koštac sa stimulativnim idejama”.

Ulaz na sve projekcije je besplatan, a u skladu sa epidemiološkom situacijom, naknadno će se objaviti da li će biti potrebno rezervisati svoje mesto.

Karlovci Film Festival je nastao u organizaciji umetnika i studenata, uglavnom Akademije umetnosti iz Novog Sada, Katedre za audiovizuelne medije, sa željom da se filmska umetnost vrati u Sremske Karlovce.

Festival se održava pod pokroviteljstvom opštine Sremski Karlovci.

izvor: rtv


Pročitaj prethodni

Reke i dalje teku

Pročitaj sledeći

Bele mrlje na noktima: 7 razloga zašto se pojavljuju

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen + 6 =

sr_RSSerbian