KAKO PUSTITI PROŠLOST i započeti Novu godinu


KAKO PUSTITI PROŠLOST: Nova godina ne mora da znači Nova ja, ali svakako predstavlja novi početak. Zato nudimo nekoliko saveta kako da razbijete svoje negativne šablone ponašanja, te dozvolite prošlosti da ostane u prošlosti…

Da bismo ovu godinu završili sa jasnom vizijom namera i ciljeva koje želite da postavite za 2021. godinu, prisluškivali smo Popi Džejmi, osnivača kompanije Happy Not Perfect, kako bi podelili jednostavne načine za započinjanje Nove godine sa pozitivnim načinom razmišljanja.


Dozvolićemo stručnjaku da preuzme odavde.

„Koristite ove savete kao putokaz da biste se postavili za više sreće, ljubavi i ispunjenja. Sve je u upravljanju načinom razmišljanja, preusmerenju fokusa, postavljanju prioriteta u pokretu i ponavljanju ovog procesa. Pročitajte za moju listu prioriteta:

1. Promenite jutarnju rutinu

ENERGETSKI TOKOVI SU TAMO GDE JE FOKUS. Na šta želite da preusmerite energiju ove godine? Bolji posao, veza, zdravlje, dom? Sve je moguće AKO ste spremni da se usredsredite na ono što želite i preduzmete mere prema tome. Aktivnost: Provedite prvih 10 minuta dana odlučujući gde želite da usmerite svoju energiju. Ne na Instagramu.

2. Preuzmite Happy Not Perfect aplikaciju

OK, pristrasna sam jer je to moja aplikacija, ali zaista funkcioniše i zasnovana je na vekovima nauke i istraživanja. To je aplikacija koja kognitivno-bihevioralnu terapiju (CBT) pretvara u svakodnevnu igru za zdraviji način razmišljanja. Izazovite se da svaki dan u januaru provodite ispunjavajući trening sreće u aplikaciji Happy Not Perfect. Tokom petominutnog vežbanja za mozak, IZGOREĆETE brige, napisati dnevnik zahvalnosti, postaviti ciljeve i Fokusirati se na samoosećanje – sedam koraka podržanih neuronaukom, završenih za pet minuta.
Aktivnost: Preuzmite Happy Not Perfect za iPhone / Android.

KAKO PUSTITI PROŠLOST
KAKO PUSTITI PROŠLOST, fotot: Popi Džejmi, get the gloss
3. Pomerite svoje telo

Zaboravite na prijavu za članstvo u teretani koju možda nećete koristiti ni posle januara. Pustite sebi video tutorijal joge, ili brzi trening i pokrenite svoje telo svakog jutra kako biste postigli skok endorfina za dobro raspoloženje. Čak i ako ustanete lošeg raspoloženja, ipak pokušajte – obećavam vam da ćete posle 5 minuta
Aktivnost: Uključite video i istresite svu negativnu energiju.

4. Manifestacija

Ne možemo stvoriti ono što želimo ako ne znamo šta želimo. Napišite listu od 10 ciljeva koje ćete manifestovati i stavite ih na mesto koje redovno gledate, na primer u frižideru ili ormaru, kako biste ciljeve mogli imati na vidiku.
Aktivnost: Zapišite 10 ciljeva koje želite da ispoljite ove godine i zalepite ih na ogledalo / ormar / frižider.

5. Postavite granice

Napišite spisak granica koje nećete dozvoliti iko da pređe ove godine i zalepite ih na svoje ogledalo. Zaštitite svoju energiju za projekte i ljude koji to zaslužuju. To je ograničen resurs – delite pametno.
Aktivnost: Napišite spisak stvari koje ove godine nećete tolerisati.

6. Vrednosti

Naša sudbina se zasniva na odlukama koje donosimo … i donosimo odluke na osnovu onoga što najviše cenimo. Napišite spisak stvari koje u životu najviše cenite. Ljubav? Doprinos? Uspeh? Avantura? Neka ovo bude vaš čuvar ekrana, a sledeći put kada budete donosili odluku, pogledajte svoje vrednosti i pogledajte da li se poravnava. Prelazak u naviku donošenja odluka na osnovu toga da li se poklapaju sa vašim vrednostima izazvaće mnogo manje stresa i stvoriti mnogo skladniji život.
Aktivnost: Odlučite o 10 najboljih vrednosti i sačuvajte ih kao čuvar ekrana.

7. Pojednostavite svoj život

Ne vodimo poslednju deceniju nereda i komplikacija u 2021. Minimiziranjem malih odluka štedimo mozak za velike. Moj savet je da započnete sa nečim poput vaše garderobe. Zamislite koliko uspešnih ljudi vidite sa potpisom „uniforma“. Pratite primer: smanjite količinu i pojednostavite.
Aktivnost: Napravite prolećno čišćenje u sred januara… kog se sve nereda možete rešiti ove godine?

8. Zdrava rutina spavanja

Dajte prioritet snu kao da vam život zavisi od njega … jer zaista zavisi. Ako niste pročitali knjigu Zašto spavamo, stavite je na listu za januar! Prepuna je istraživanja koja pokazuju da je san najbolji lek za naše fizičko zdravlje, mentalno zdravlje i buduće zdravlje. Započnite naviku da uskačete u krevet malo ranije – možda sa dnevnikom, ali nikada sa telefonom.
Aktivnost: Postavite podsetnik „uđi u krevet“ da biste mogli da počnete da dobijate zzzz-ove.

KAKO PUSTITI PROŠLOST
KAKO PUSTITI PROŠLOST, foto: Dean Odell
9. Samopoštovanje

Dok ovo čitate, izvadite telefon i podesite dnevni alarm kako biste se podsetili da imate trenutak samopoštovanja. Tako nam je lako zaboraviti da cenimo sebe, a ova godina neće biti ona u kojoj ćemo zaboraviti. Ti si, moja prijateljice, prelepo jedinstven i na neverovatnom putovanju koje će SAMO postati bolje.
Aktivnost: Postavite „podsetnik na samopoštovanje“ na telefonu.


Rođena i odrasla u Engleskoj, Popi Džejmi započela je karijeru tokom studija na London School of Economics. Dok su kovali njenu medijsku karijeru, moderni pritisci života i „savršenstvo“ društvenih mreža počeli su da ugrožavaju njenu sreću i ostavili je osećaj svladanosti, teskobe i izgorelosti. Koristeći svoju platformu za diskusiju o ovim pitanjima, primila je stotine poruka gledalaca koji su delili njene pritiske, a 2014. rodila se ideja o Srećni nije savršen. Poppi je izgradila svoj mentalni vellness ekosistem sa ciljem da osnaži korisnike da neguju održivu sreću i bolje razumeju svoje mentalno zdravlje.


Pročitaj prethodni

Dobre vesti u životinjskom carstvu: Rođena 4 bela lavića

Pročitaj sledeći

Domaće kuvano vino po receptu Kendal Džener

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 − thirteen =

sr_RSSerbian