Jutarnja zahvalnost: Kako da probudite produktivnost


Jutarnja zahvalnost: Teško je da izvučete „najbolje od dana“ kada prve sate ujutru provodite u čitanju i slušanju vesti. Niko nije srećan – ni vi, ni vaša deca, ni suprug/-a, ni vaše kolege – svi su oni žrtve.

Postoji mnogo okidača lošeg raspoloženja, ali postoji i jedna stvar koja je zajednička svim raspoloženjima – to su vaši izbori. Stanje je takvo kakvo jeste trenutno, ali mi vam nudimo vežbu koju možete raditi svako jutro – dok kuvate kafu, čaj, oblačite se. Dok čekate da voda provri, postavite sebi tri pitanja:


1. Za šta sam sve zahvalan/zahvalna danas?

Da, da, dobar stari kliše – zahvalnost. Veoma je lako da preskočite ovaj korak i da vam se učini banalnim kada se osećate loše. Loše stvari će se dešavati – hteli vi to ili ne. Ako izrazite zahvalnost, „prebacićete se“ u to raspoloženje. Na taj način počinjete pozitivan put ka dobrom raspoloženju. Sve što treba da uradite jeste da se setite jedne male stvari zbog koje osećate zahvalnost.

Čak i u ovim veoma teškim i stresnim situacijama i periodima, važno je da odvojite vreme da se zaista zahvalite za sve što i dalje imate u životu.

Jutarnja zahvalnost
Jutarnja zahvalnost, foto: icharts.net
2. Kome treba da se zahvalim danas?

To što osećate zahvalnost može da vam poboljša raspoloženje. To ne mora da bude ni neka važna osoba niti veliki gest. U pitanju su sitnice koje vam poprave dan. Čak i sama pomisao na to lepo što je neko za vas uradio može da vam izmami osmeh.

3. Na šta treba da mislim danas?

Fokus zahteva mentalnu energiju, tako da loše raspoloženje ne dolazi u obzir. To na šta treba da pomislite ujutru ne mora biti ništa grandiozno. Ako se dešava nešto lepo tokom dana – neka nova knjiga, novi hobi kojim počinjete da se bavite, radionica, prijatan ručak – nemojte otkazati koliko god vam se činilo da imate važnijeg posla ili koliko god je lakše da samo sedite pred televizorom. Od samog  trenutka buđenja razmišljajte o tome da ćete danas raditi nešto što volite i čemu se radujete – to je jedino bitno.

Dobro raspoloženje ima mnogo veći uticaj nego što mislite. U svakom slučaju – ništa vas ne košta da probate.

Izvor: BIZLife


Pročitaj prethodni

Svi smo nečije vajne tice

Pročitaj sledeći

Sremska Mitrovica: Evo koje ambulante rade, u koje vreme, i gde se ko leči

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian