Izložbe „Dijalog“ u Galeriji „Lazar Vozarević”


Svečano otvaranje izložbe „Dijalog“ zakazano je za četvrtak, 5. decembra sa početkom u 19 časova u Galeriji „Lazar Vozarević”, u Sremskoj Mitrovici.


„Dijalog“ izložba koja je u novembru otvorena u Nacionalnoj galeriji u Beogradu nastavlja svoj život u Legatu jednog od umetnika, učesnika izložbe Lazara Vozarevića.

Ideja koja je u umetničkim krugovima pohvaljena kao postavka dostojna Muzeja moderne umetnosti u Njujorku i okarakterisana kao udarna izložba sezone u Beogradu, od 05. decembra u proširenom obimu biće dostupna posetiocima u galeriji Lazar Vozarević.

Dijalog četiri umetnika, Lazara Vozarevića, Aleksandra Tomaševića, Mire Brtke i Milene Čubraković, po prvi put suočenih, konfrontiranih i ujedinjenih na jedinstven muzeološki način, pred posetiocima otkriva četiri vrlo bitna umetnička fenomena šezdesetih godina dvadesetog veka.

Četiri prividno, po geometrijskom jeziku, bliske figure, sličnih inspiracija i ideje povratka prošlosti kroz dijalog sa posmatračem otkriće svoje individualne i samostalne izraze.

Izložba će biti otvorena do 25. decembra 2019. godine.


Pročitaj prethodni

Blitva: Pogrešnom pripremom gubite najzdravije sastojke

Pročitaj sledeći

Predstava „Teško je reći zbogom“ u Rumi

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian