Izložba Istorijskog arhiva „Srem” i Sanje Ribić Milivojević u Ruskom domu


U utorak, 12. februara sa početkom u 18 časova, održaće se svečano otvaranje izložbe „Ruski emigranti i njihovi potomci u Sremu i Sremskoj Mitrovici”, zajedno sa izložbom „Srećnih ogledala” autorke Sanje Ribić Milivojević, u Ruskom centru za nauku i kulturu u Beogradu „Ruski dom”.

Sanja Ribić Milivojević, koristeći se tehnikom asamblaž, prirodnim materijalima poput školjki, kamenčića i kanapa, ukrašava ramove za ogledala. U „Ruskom domu” imaćemo priliku da vidimo više od 20 Srećnih ogledala, od kojih će 10 biti premijerno izloženo javnosti na uvid.

Izložba „Ruski emigranti i njihovi potomci u Sremu” obuhvata panele na kojima su fotografije, dokumenti i prateći tekst. Organizator izložbe je Istorijski arhiv „Srem” u saradnji sa Muzejom Vojvodine.

Nakon svečanog otvaranja odigraće se predstava „Tamo daleko ”, u izvođenju Pozorišta „Dobrica Milutinović”, iz Sremske Mitrovice u koprodukciji sa Slovačkim pozorištem VHV”, iz Stare Pazove.
Radnja predstave se odvija u vremenu Velikog rata. Tekst je pisao Vladimir Hurban Vladimirov a režirao je Miroslav Benka.

Trajanje izložbe od 12. do 19. februara 2019. godine.


Pročitaj prethodni

Predstava za decu „Maša i medved“ u Pozorištu „Dobrica Milutinović“

Pročitaj sledeći

Projekcije filma „Taksi bluz“ u Pozorištu „Dobrica Milutinović“

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian