Izložba fotografija „Način života“ ruskog umetnika Valerija Bliznjuka u Istorijskom arhivu „Srem“


Svečano otvaranje izložbe fotografija „Način života“ ruskog umetnika Valerija Bliznjuka održaće se u subotu, 18. maja sa početkom u 18 časova, u Istorijskom arhivu „Srem“ u Sremskoj Mitrovici.

Izložba je pripremljena posebno za Srbiju. Ona pokazuje drugačiju Rusiju, koja je malo poznata širokoj publici, nepoznate krajeve i likove njihovih stanovnika. To je ta Rusija, koju ne pokazuju turistima i koju ne možeš da pogledaš na televiziji. Tu Rusiju ne znaju samo stranci, često je nepoznata i samim Rusima. Zato je najveći deo predstavljenih radova na izložbi posvećen ruskom Severu i njegovim sakrivenim mestima: Solovecka ostrva, Arhangelska oblast, mali grad Tutajev. Drugi je posvećen Svetoj gori Atos i hramovima Srbije, kao i ljudima, koji žive u tim zemljama – deci, starcima, monasima.

Valerij Bliznjuk je rođen u Moskvi 1964. godine. Njegov otac je bio profesionalni vojnik. 1990. Valerij je završio Moskovski državni umetnički univerzitet „Surikov”, odsek za grafiku. Od tada se profesionalno bavi fotografijom.

Izložba se organizuje u okviru manifestacije „Noć muzeja“ i trajaće do 28. maja 2019. godine.


Pročitaj prethodni

Čaj od peršuna: Efikasan u čišćenju bubrega

Pročitaj sledeći

Zaboravite odlazak na pedikir: Jednostavno i domaće rešenje za meku kožu

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian