Izložba Dragana Martinovića produžena do kraja septembra


Izložba slika pod nazivom ,,Vostani Serbije“ Dragana Martinovića, trajaće do kraja septembra u Galeriji Lazar Vozarević u Sremskoj Mitrovici.

Zbog velikog interesovanja publike, doneta je odluka da se trajanje izložbe produži do 23. septembra, što znači da ćete imati dovoljno vremena, ukoliko već niste,  da se upoznate sa opusom od 150 slika. Ovaj veliki broj radova prikazuje Prvi svetski rat rat u pet ciklusa: Mali zadušnici, Čuvari ognjišta, Oči nade, Ostajte ovde i Sveto pismo, a svi oni zajedno poručuju Vostani Serbije, pesmu koja je pečat srpskog bića.

Posebnu pažnju posetiocima privukle su 36 kompozicija ulje na ploči uokvirene u jednokrakom krstu, stari koferi koji su oslikani pejzažima, slova ćirilice sa predstavama srpskih manastira, čiji su okviri posebni i neuobičajeni.

 

Cilj slikara je bio da ispuni svoj zavet prema onome što nosi iz svoje porodice, prema svojim precima, prema svojoj deci i naslednicima, i autor ovom izložbom odaje počast precima stradalim u toku I Svetskog rata i obeležava jubilej 100 godina od njegovog završetka.

 


Pročitaj prethodni

Tesko’e #3 w/Röttclef & Briladoh

Pročitaj sledeći

XVI Međunarodni susret Oldtimer automobila i motocikala

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian