Grupa Legende u Pozorištu „Dobrica Milutinović“ u Sremskoj Mitrovici


Koncert grupe Legende održaće se u petak, 22. februara sa početkom u 20 časova, u Pozorištu „Dobrica Milutinović“, u Sremskoj Mitrovici.

Cena ulaznice: parter 1000 dinara, balkon 700 dinara


Informacije i rezervacije karata na tel. 022/615-115

Grupa Legende osnovana je u Beogradu 1988.godine, kada i objavljuje svoj prvi album. Prva koncertna sezona grupe počela je na Bogojavljanje 19. januara 1995.godine, koncertom u beogradskom Sava Centru i do februara 2015.godine održano je 54. koncerta u istoj dvorani. Tradicija koncerata u Sava Centru se nastavlja već dvadesetjednu godinu neprekidno, i svaka nova koncertna sezona započinje u Sava Centru, zatim grupa Legende nastavlja sa turnejom po gradovima širom Srbije, regiona i inostranstva.
Grupa Legende je održala preko hiljadu i osamsto koncerata u Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Mađarskoj, Poljskoj, Kipru, Švedskoj, Sloveniji, Švajcarskoj, Austriji, Kanadi, Nemačkoj, Australiji, SAD-u, Rusiji, Francuskoj i Rumuniji.


Jubilarni – hiljaditi koncert obeležen je 05.februara 2005. godine a proslava dvadesetog rođendana grupe Legende obeležena je februara 2008.godine, u velikoj dvorani Sava Centra.
Grupa Legende je imala veliki jubilej 2012.godine, obeležila je 25 godina postojanja i uspešnog rada i taj značajan jubilej je proslavila radno, tako što je svojoj vernoj publici priredila veličanstvene koncerte u Sava Centru 4. i 14.februara.
Zbog velikog interesovanja publike, iste godine održan je i dugo očekivani 50. koncert u velikoj dvorani Sava Centra 7.aprila pod sloganom „U susret pedesetom koncertu“, koji je bio posebno veličanstven i harizmatičan po mišljenju publike, jer je samo sa svojom publikom, vernim poštovaocima i prijateljima, u izuzetno dinamičnoj i veseloj atmosferi proslavljen jubilarni koncert.


Krajem 2012.godine izdavačka kuća PGP RTS objavljuje trostruki album grupe LegendE pod nazivom „Trilogija“, sa 59 odabranih najlepših pesama, kao posebno muzičko izdanje i priznanje grupi Legende za izuzetan dugogodišnji rad i saradnju. Izdanje je zbog velikog interesovanja poštovaoca grupe dopunjeno novim tiražom krajem 2013.godine.
Posebno značajna i jubilarna je bila i 2014.godina jer je grupa Legende svojim koncertima 8. i 23.februara obeležila 20 godina neprekidnog koncertnog izvođenja u velikoj dvorani Sava Centra, po čemu smo jedinstveni jer to ni jedan muzičar ili grupa nije uradio, i tim povodom nam je direktor Sava Centra uručio svečanu Plaketu za dugogodišnju, neprekidnu saradnju. Još jedno izuzetno priznanje grupa Legende je dobila 12.aprila u Narodnom pozorištu – „Zlatni beočug“ za 2013.godinu, to je godišnja nagrada za trajni doprinos kulturi Beograda koju dodeljuje Kulturno prosvetna zajednica Beograda.


Pročitaj prethodni

Nova maska za lice: Rešiće vas fleka i ujednačiće vam ten

Pročitaj sledeći

Ubrzajte i pospešite rast vaših biljaka uz pomoć ovog trika

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × five =

sr_RSSerbian