GODIŠNJAK KNJIŽEVNE ZAJEDNICE VIII


 

U osmom po redu Godišnjaku Književne zajednice Sremska Mitrovica zastupljeni su članovi Književne zajednice Sremska Mitrovica i pisci iz drugih gradova i država koji su gostovali u našem gradu i imaju saradnju sa Književnom zajednicom Sremska Mitrovica.

Osmi Godišnjak Književne zajednice Sremska Mitrovica je promovisan 29. novembra 2018. godine u Galeriji Lazar Vozarević u Sremskoj Mitrovici.

Autor slike na koricama Godišnjaka je Olja Dunđerski, a korice je uredio Tihomir Bešović. Mirjana Marković je predstavila rad Književne zajednice ističući da je 2018.godina bila veoma plodonosna. Objavljeni su novi rukopisi, promovisana dela domaćih i stranih pisaca, obeleženi značajni datumi od značaja za književno stvaralaštvo kao i gostovanja pisaca Književne zajednice Sremska Mitrovica u Bačkoj Palanci, Loznici, Šidu, Bijeljini, Višnjićevu, Grgurevcima, Divošu i drugim mestima. Uspostavljena je saradnja sa Udruženjem odbora za bratimljenje „Trojan“ iz grada Trojan iz Bugarske u cilju saradnje u oblasti kulture. Spajanje mostova novih stvaralačkih poduhvata je misija pisca i nema lepšeg nego kada reči hrle preko granica podsećajući da je reč i jezik blago koja treba da se neguje i čuva.

 

 

U promociji Godišnjaka su učestvovali pisci udruženja „Vukovo pero“ iz Loznice, Ljutomir Rundić Romanijski, Milutin Mićić, Mira Madžarević, Violeta Danilović, Olivera Šutulić iz Valjeva i pisci Književne zajednice–Elena Kostić, Aleksandar Ciganović, Jasna Kalauzović, Vera Sladić, Mikica Ilić, Bogdan Kuzmić, Predrag Udicki, dok u u muzičkom delu programa gosti su imali priliku da čuju ,Hajrudina Durmanovića, Stanislavu Vortić i Aleksandra Ciganovića.

 

piše: Mirjana Marković

 


Pročitaj prethodni

Predstava za decu „Patrolne šape“ u Pozorištu „Dobrica Milutinović“

Pročitaj sledeći

Neka kuca srce moga Srema

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian