Đumbirova voda: Ajurvedski napitak koji jača organizam


Đumbirova voda – Ajurvedski napitak koji topi kilograme, ali što je još bolje – poboljšava nam zdravlje i jača imunitet.

Prva stvar ujutro, za pristalice Ajurvede i za one koji žele više da znaju o tome, je postavljanje ogromne šerpe vode na šporet, kuvanje vode dvadesetak minuta i ubacivanje komadića đumbira u nju. Dobijena đumbirova voda čuva se u velikim termosima, i pije tokom celog dana (najmanje litar dnevno).

Đumbirova voda - Ajurvedski napitak
Đumbirova voda – Ajurvedski napitak, foto: idomuskaityti

Priprema đumbirove vode precizno: 1,5 litar vode staviti da prokuva i kuvati na laganoj vatri dvadeset minuta. Na kraju dodati seckan koren đumbira, oko 4 do 5 cm dužine.

Sipajte vodu u termos zajedno s đumbirom. Pripremajte i pijte svakodnevno vodu od đumbira tokom šest meseci. Nosite je sa sobom gde god da idete, na posao, izlet, u kupovinu, na putovanje, neka vam stoji kraj kompjutera ili televizora… Ispijajte vrući napitak u gutljajima tokom celog dana.

I još jedan jednostavan i praktičan savet iz Ajurvede za vitku liniju – neka prođe najmanje tri sata između obroka, a tako i između poslednjeg obroka uveče i odlaska na spavanje.

*** Ajurveda – nauka o dugom i zdravom životu. Alternativna medicina, ajur veda, prirodna medicina. A više o spremanju đumbira možete saznati klikom na link.


Pročitaj prethodni

Inventar duše: Tehnika koja nam je svima neophodna

Pročitaj sledeći

Kopriva na dnevnom meniju: 3 brza i laka recepta

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian