Detoksikacija organizma uz pomoć JABUKA!


Svaki čovek ma kako bio zdrav, a posebno ako je bolestan, trebalo bi da barem jednom mesečno primeni detoks dan ili dan čišćenja organizma. Kako ga sprovesti i zašto?

Čišćenje je potrebno izvesti pre svega zbog lošeg načina ishrane koji godinama praktikujemo i čime stvaramo ogromne količine štetnih naslaga u našem sistemu organa za varenje, koje se tako dalje šire i apsorbuju u organizam. Sastojci jabuke, a pre svega pektin delovaće na vaše varenje kao sunđer koji će u vašim crevima pokupiti sve štetne materije i naslage koje su tamo nakupljenje, te će ih na brz, bezbolan i delotvoran način izbaciti iz tela.

Kako sprovesti detoksikaciju tela jabukama?

Za doručak čim ustanete popijte čašu prirodnog soka od jabuke bez dodatka šećera, u koji ćete dodati sok od pola sveže isceđenog limuna. Najbolje bi bilo da sok napravite sami pomoću sokovnika od svežih i organski uzgajanih jabuka. U nedostaku možete koristiti i kupovni sok, ukoliko se radi o 100% soku bez dodataka. Sok se pije mlak i na gutljaje, a ne odjednom.

  • 2-3 sata nakon toga pojedite dve cele jabuke sa korom
  • U vreme ručka popijte čaj napravljen od jabukove kore uz dodatak dve čajne kašičice meda.
  • 1-2 sata nakon opet pojedite 2-4 cele jabuke sa korom
  • Posle podne popijte još jednu čašu prirodnog soka od jabuke
  • Za večeru pojedite tanjir tople kaše od jabuka (izrendane jabuke bez kore) uz dodatak 2 čajne kašičice meda

Time se završava vaš dan detoksikacije pre svega sistema za varenje i creva, te celog organizma. Za vreme dana čišćenja ne bi trebalo konzumirate nikakvu drugu vrstu hrane ili pića, osim navedene. Jabuke su verovatno jedna od najlakše varivih vrsta hrane uopšte. Ako budete redovno sprovodili dan čišćenja, oporavićete svoj sistem za varenje i regulisati stolicu.

Ova se metoda preporučuje svima ma koliko bili zdravi, jer pruža potrebnu regeneraciju i čišćenje vašoj probavi, krvi i celom organizmu. Metoda sa jabukama korisna je i kod problema s gihtom, reumom, artritisom, kod problema i oboljenja jetre i bubrega, kod zakrčenja krvnih sudova, za čišćenje krvi i masnoća, te kod tretiranja ekcema. Metoda sa jabukama pozitivno će uticati na vaš nervni sistem, a što je posebno zanimljivo u skorije vreme, uticaće i na ubrzanje metabolizma i gubitak viška kilograma.

Naravno, ako se metoda primenjuje jednom mesečno, imaće preventivni i dezinfekcijski karakter, a za bolje rezultate poželjno je češće primenjivati ovu metodu, na primer svakih 7-10 dana, odnosno po potrebi. Važno je napomenuti da kada budete konzumirali jabuke potrebno je da ih što više i bolje sažvačete. Neka ovo ne bude i jedino korišćenje jabuka za vaše zdravlje. Sve navedene i mnoge druge zdravstvene blagodeti možete imati redovnom konzumacijom jabuka koja bi morala biti znatno veća od jedne jabuke na dan. Bilo bi poželjno da jabuke koje koristite budu organske i bez štetnih hemikalija. Ako niste sigurni u to, onda primenite metodu čišćenja jabuka od hemikalija:

U činiju sa vodom dodajte 2-3 kašičice sode bikarbone (u zavisnosti od toga koliko vode ima u činiji, procenite) i kada se soda dobro rastvori, sve jabuke dobro operite u toj vodi. Soda bikarbona uklanja štetne supstance kojima su jabuke prskane, skoro u potpunosti.

Jabuka je jedno od najzdravijih i ujedno najukusnih vrsta hrane koju čovek može konzumirati, a izreka koja glasi: “jabuka na dan – doktor iz kuće van” stara je preko 150 godine i potiče iz stare Engleske.


Pročitaj prethodni

Novogodišnji koncert Dečijeg crkvenog hora „Blagoslov“ u Sremskoj Mitrovici

Pročitaj sledeći

Ujutru prvo popijte čašu vode, tek onda kafu

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian