Dan otvorenih vrata – KreAktivna muzička radionica za mališane


Dan otvorenih vrata Udruženja lepih umetnosti Arodisi.

KreAktivna muzička radionica za mališane uzrasta od 3 do 6 godina vas poziva na upoznavanje i druženje. I to, u utorak, 29. septembra od 17 do 19 časova na adresi Žitni trg br. 4, I sprat, u Sremskoj Mitrovici.


Deca će se kroz pevanje, sviranje, ples, muziku i muzičke igre sa izazovima, uvesti u svet muzike i mašte. Zamisao je da kroz didaktičke igre, timski rad i podsticanje mašte deca razvijaju pamćenje, koncentraciju i prepoznavanje. Kao i osećaj za prostor i iskazivanje svojih osećanja. Tako deca ujedno rade i na svom pouzdanju i karakteru, kao i na savladavanju čuvene čovekove problematike – treme.

Dan otvorenih vrata - KreAktivna muzička radionica za mališane
Dan otvorenih vrata – KreAktivna muzička radionica za mališane, foto: fb

Radionice će biti u tri grupe podeljenih po uzrastu. Radionice se održavaju dva puta nedeljno po 45 minuta.

Radionice održava Isidora Skuratović, master teoretičar umetnosti, muzički pedagog sa izvanrednim iskustvom u radu sa decom i snimanju pesama za decu. Aktivna je u polju edukacije i muzičkog stvarakaštva za decu. Tokom rada u Muzičkoj školi u Šidu, dva puta je pripremni razred vodila na nastup. I svoje đake sa nastave klavira vodila je na takmičenje gde su svi ostvarili veliki uspeh.

Dan otvorenih vrata
Dan otvorenih vrata – KreAktivna muzička radionica za mališane, foto: fb

Udruženje lepih umetnosti Arodisi je osnovano jula ove godine. Prvenstveno je kreiran ansambl pevača, dok orkestar tek treba da se formira. U ansamblu učestvuju pevači uzrasta od 14 godina pa naviše. Članovi su i srednjoškolci, a čak i penzioneri.

Probe se održavaju dva puta nedeljno u trajanju od sat vremena. Članovi su podeljeni u dve grupe, u skladu sa merama zaštite od virusa korona.

U ansamblu se izvodi filmska popularna muzika, domaća i strana. Kao i starogradske pesme i pesme drugih kultura poput afričke i nordijske.

FB stranica: https://www.facebook.com/udruzenje.arodisi/
Instagram stranica: https://www.instagram.com/udruzenje_arodisi/


Pročitaj prethodni

Predstava za decu „Velika zbrka u bajkama”

Pročitaj sledeći

17. po redu „Sirmium kup” u Velikim Radincima

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian