Čarobni cimet: 4 inovativne primene ovog začina


Cimet, pored toga što je izuzetno pogodan za naše zdravlje, dobar dodatak vinu, ima primene i u domaćinstvu na koje verovatno niste nikad ni pomislili.


Predstavljamo vam 4 inovativne primene cimeta:

Odličan osveživač prostorija

Kako bi vam dom imao prijatan miris, štapić cimeta je odličan. U litar vode stavite kriške narandže, četiri štapića cimeta i punu šaku brusnica i kuvajte na laganoj vatri 15 minuta. Ceo dom će nakon toga odisati neverovatnom aromom.

Drugi način, jednako učinkovit, je da oko sveće nanesite elastičnu traku i ispod nje stavite štapiće cimeta, a topli vosak će ga zagrejati cimet.

Oterajte moljce

Poznato je da lavanda tera moljce, ali ukoliko u platnenu vrećicu pored nje dodate i štapić cimeta i malo ruzmarina vaša garderoba će sigurno biti bezbedna.

Oslobodite se mrava

Činjenica: mravi mrze cimet i odbijaju da hodaju u blizini mirisnog začina. Umesto da koristite hemijske sprejeve sa jakim mirisom, pospite malo cimeta po svim uglovima i otvorima za koje mislite da bi mravi mogli da se nađu u vašem domu.

Uklonite jak i neprijatan miris

Nakon prženja hrane taj miris se raširi po celoj kući i zadrži jako dugo, ali i u toj situaciji je cimet neprikosnoven. Pospite malo cimeta u prahu na veliki pleh za pečenje i pecite na 120 ° C jedan sat. Ovo bi trebalo da eliminiše sve neprijatne mirise. 

izvor: stilkurir


Pročitaj prethodni

Sremska kobasicijada u Šidu

Pročitaj sledeći

Čuvajte svoju životnu energiju: Izbegavajte osobe koje se stalno žale

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian