Čaj od peršuna: Efikasan u čišćenju bubrega


Svakodnevno čujemo i čitamo o čišćenju organizma, detoksikaciji, oslobađanju tela štetnih hemikalija, itd. A koliko nas zna zapravo kako to i da uradi?

Caka je da nema jednog rešenja, nego je u pitanju mnoštvo recepata za svaki deo tela posebno; a Srem(č)ica vam danas otkriva efikasan, prirodan i proveren recept za čišćenje bubrega!

Godine prolaze, a naši bubrezi stalno filtriraju krv, odnose otrove i sve štetne materije koje ulaze u naše telo. Vremenom se toga nakupi puno, i našim bubrezima je potreban tretman čišćenja.

Kako sprovesti čišćenje bubrega?

Vrlo je jednostavno. Treba uzeti šaku peršuna, dobro ga oprati, naseckati i staviti u šerpicu, te dodati 1 litar čiste vode.

Kad provri, kuvati 10-ak minuta i pustiti da se ohladi. Procediti i sipajte u čistu flašu, i držati u frižideru.

Svaki dan popiti po 1 čašu i videćete kako nakupljeni otrovi i so počinju izlaziti pri mokrenju.

Peršun je poznat kao najbolji tretman za čišćenje bubrega. Moćan je antioksidans, podmlađuje kožu, sadrži beta-karoten, bogat je mineralima kao što su kalcij, fosfor, gvožđe i sumpor, suzbija loš zadah, pomaže u čišćenju telo od toksina i viška masnoća, bogat je vitaminom C: odličan je za prevenciju raka i srčanih problema, pomaže kod jačanja imunog sistema.

S obzirom da je bogat kalcijumom, suzbija i sprečava osteoporozu. Dobar je diuretik: pomaže ukloniti više vode iz organizma na prirodan način. Njegov visok sadržaj vitamina i minerala čini ga idealnim za borbu protiv anemije, anoreksije, opšte slabosti, iscrpljenosti, mentalnog i fizičkog umora. Idealan je za jačanje kose i noktiju. Jako je dobar za lečenje kožnih problema. Koristan je protiv čireva.


Pročitaj prethodni

„Đurologija“ ponovo u gradu!

Pročitaj sledeći

Izložba fotografija „Način života“ ruskog umetnika Valerija Bliznjuka u Istorijskom arhivu „Srem“

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian