Beogradski „Stari most” spojiće Laćarak i Zasavicu


Beogradski „Stari most” spojiće Laćarak i Zasavicu – Ugovor potpisan!

Lepe vesti su ovih dana obradovale stanovnike sremskomitrovačke opštine, a najviše Laćarce i meštane okolnih sela. Kako saznajemo, potpisan je ugovor kojim je precizirano da “Stari savski most” koji spaja Beograd sa novobeogradskom stranom, konačno reši svoj status.

Beogradski „Stari most” spojiće Laćarak i Zasavicu
Beogradski „Stari most” spojiće Laćarak i Zasavicu, izvor: Sremskomitrovački portal

Kako su objavili iz udruženja građana “Mi volimo Frušku goru”, ovaj most će biti demontiran i najkasnije do kraja meseca aprila ponovo montiran u vodnom području Laćarka tako da će direktno spojiti put koji vodi iz Čalme i Divoša sa Zasavicom 2.

Zahvaljujući odličnoj saradnji ovog udruženja sa Ministarstvom šuma, reka i jezera, u potpisanom ugovor između tog ministarstva sa jedne strane i ugruženja građana “Mi volimo Frušku goru” sa druge, u njemu je precizirano da će most biti pušten u promet najkasnije krajem aprila kako bi se i Mačvanima omogućilo da osete čari prvomajskog uranka na Fruškoj Gori.

https://www.youtube.com/watch?v=sPM8us5j7YY
izvor: Blic

Kako je dogovoreno, prvi putnici koji bi simbolično trebali da pređu most, biće dabrovi iz rezervata Bare Zasavice, a nakon toga će most biti pušten u saobraćaj i za ostale građane.

(Darko Kiki Ilić)

izvor: Sremskomitrovačkiportal


Pročitaj prethodni

Zbog godinu dana nenormalnog života, osećamo ovih 5 stvari

Pročitaj sledeći

„Posadi svoj hlad“ i u Beočinu: Besplatne sadnice belog jasena

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian