Barka Dilo & Todora u Bukbaru


 

Naša meštanka Todora nastupiće zajedno sa bendom Barka Dilo u nedelju, 16. decembra sa početkom u 21 čas, u Bukbar Knjižari u Sremskoj Mitrovici.

 

Nakon brojnih muzičkih saradnji (koncerti Šestog čula, gostovanja, učešće na Festivalu Omladina), Todora i Dum (Barka Dilo) prvi put nastupaju, svako sa svojim autorskim radom, ali na istoj bini! Očekuje vas jedno kantautorsko veče, na kom reči vrede koliko i muzika, na kom Jesenjin i Bodler nazdravljaju ljubavima, putovanju, nepresušnom životnom i kreativnom impulsu.

Već godinama pravi (pomalo) skriveni dragulj srpske kantautorske scene, Todora će u Bukbaru sama odsvirati set autorskih pesama. Kao predvodnica benda Šesto čulo, vokal Todinog Hercenšlusa i solo kantautorka, Todora je obišla Srbiju, oprobala se u Beču, pobedila na nizu autorskih festivala. Timbre na pola puta između Džoan Baez i Dženis Džoplin, lirika između Vladimira Visockog i Miladina Šobića, Todora ima i glas i pero i harizmu, i umešno im se služi da nam predstavi svoje pesme : iskrene, pune empatije i pronicljivosti, brige za svet koji nas okružuje.

 

Dum i njegovi muzički saborci Barka Dilo stižu po prvi put u Sremsku Mitrovicu, gde će promovisati debi album « Karta slučaja », koji se 5. novembra pojavio na svim većim muzičkim onlajn servisima, pod etiketom Krokodil Records.

Ovaj sastav je poznat po svojim originalnim nastupima, u kojima se susreću francuska šansona i balkanske note, poezija i teatar. Od muzičkih uticaja izdvajaju Serža Genzbura, Žaka Brela, Lenarda Koena i Darka Rundeka. Tekstovi pesama na srpskom, francuskom i engleskom evociraju ljubavnike u Toskani, motelske noći jednog pisca, vozove Transilvanije, preispituju teme odlaska, pripadanja, slučajnosti.

Barka Dilo je odsvirala brojne solističke koncerte (KC Grad, Polet, SKC Kragujevac), festivalske nastupe (Festivali uličnih svirača u Nikšiću i Novom Sadu, North City Jazz & Blues u Kosovskoj Mitrovici), a bend je ostvario i tri manje evropske turneje (Francuska, Poljska, Slovačka).

U Bukbaru nastupiće u sastavu :
Nikola Dum Dum Radić – vokal, udaraljke, gitara
Milan Đorđević Cancur – lead gitara, prateći vokal
Uroš Urke Vlajković – kontrabas, prateći vokal
Nenad Šone Dražić – harmonika

 

Prvi album Barke Dilo moći će da se kupi nakon svirke po ceni od 500 dinara.

Ulaz: 200 dinara

 


Pročitaj prethodni

Sezona cvekle – Sezona jačanja imuniteta

Pročitaj sledeći

Na svetski dan horskog pevanja „The Boulevard Harmonists“ u Sremskoj Mitrovici

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seventeen + 3 =

sr_RSSerbian