Ansambl Arodisi: Novogodišnja čestitka sa znakovnim jezikom


Ansambl Arodisi: Novogodišnja čestitka sa znakovnim jezikom

Članice Ansambla Arodisi iz Sremske Mitrovice su nas obradovale veoma posebnom, a inkluzivnom Novogodišnjom čestitkom.

Ovakav način rada i projekti ovog tipa svakako treba da služe kao primer kako su muzika i muzikoterapija važni elementi u procesu inkluzivnog obrazovanja i uživanja. Muzika je tu da spaja ljude i vrlo je važno da se postaramo da svako uživa u njenim čarima.


„S obzirom da je godina takva kakva jeste, te nismo mogle održati koncert, išle smo ka ideji da snimimo video Novogodišnji mix pesama. Jedna od članica, Gordana, je predložila da dodamo znakovni jezik. Moje, kao dirigent, je bilo da vidim da li je moguće to izvesti. Ideja samog snimka je Novogodišnja muzička čestitka sa znakovnim jezikom, da bude prikladna i za naše prijatelje sa oštećenim sluhom, da razumeju poruku koju prenosimo pevanjem” za Portal Srem(č)ica rekla je predsednica Udruženja lepih umetnosti Arodisi Isidora Skuratović.

Ansambl Arodisi: Novogodišnja čestitka sa znakovnim jezikom

Ansambl Arodisi osnovan je u julu 2020.godine u Sremskoj Mitrovici. Pored filmske i popularne muzike, na repertoaru je i muzika različitih kultura.
Sa željom da ulepšaju novogodišnje i Božićne praznike, kao i da doprinesu umetnosti i kulturi, pred nama je Novogodišnji mix poznatih pesama sa znakovnim prevodiocem za publiku sa oštećenim sluhom.
S obzirom na ovogodišnje okolnosti i otežane uslove za rad, u nepotpunom sastavu, kao pevači amateri, potrudile su se za veoma kratak period da spreme nešto za nas.

Aranžman: Isidora Skuratović
Dirigent: Isidora Skuratović
Znakovni prevodilac: Dragana Vrzić
Video: Slobodan Maksić


FB stranica: Udruženje lepih umetnosti Arodisi

YT kanal: Udruženje lepih umetnosti Arodisi


Pročitaj prethodni

Domaće kuvano vino po receptu Kendal Džener

Pročitaj sledeći

3 koraka do života bez kukanja

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 + six =

sr_RSSerbian