Čaj od smokve: Pravi borac protiv dijabetesa


Za većinu bolesti postoji prirodna zamena za lek, i većina njih krije se u našoj bašti. Naš cilj je svakako da sve tajne istražimo, proverimo i na kraju vam otkrijemo.

Ovoga puta ćemo se pozabaviti lekovitim svojstvima lišća smokve, koje su pune minerala, vitamina, vlakana i antioksidanata, koji mogu da vam poprave celokupno zdravlje.

Lišće smokve ima antikancerogena i antidijabetička svojstva, koji regulišu nivo insulina i holesterola u krvi, sprečavaju dijabetes i snižavaju insulinsku rezistenciju. Ljudima koji su već oboleli od dijabetesa savetuje se ispijanje čaja od lista smokve, jer neki naučnici veruju da bi na ovaj način mogli čak i potpuno da se izleče…

Takođe, ovo lišće je dobro za regulisanje nivoa triglicerida, odnosno masnoće u telu. Trigliceridi su ključni za normalno funkcionisanje velikog broja organa u telu, ali ako se skladište u tkivu, mogu da uzrokuju ozbiljne zdravstvene probleme – povećavaju rizik od srčanih bolesti i gojaznosti. Pomoću lišća smokve možete čak i da sprečite pojavu čireva – potrebno je samo da sažvaćete jedan list svakog jurtra. Ova navika će vam pomoći i da regulišete telesnu težinu.

Pratite instrukcije za pripremu čaja od lišća smokve koji će vam pomoći da regulišete krvni pritisak i sprečite kardiovaskularne bolesti i rak.

Sastojci: Voda, nekoliko listova smokve.

Priprema: Zagrejte vodu do ključanja i dodajte lišće smokve. Ostavite da ključa 15 minuta, pa sklonite sa ringle.

Pijte bar šolju ovog čaja svakog dana i uspećete i da sprečite ili izlečite respiratorne probleme, poput bronhitisa.


Pročitaj prethodni

Humanitarni koncert – „Pavle, ti si naš lav!” sutra u Galeriji „Lazar Vozarević”

Pročitaj sledeći

26. Festival evropskog filma Palić od 20. do 26. jula na Paliću i u Subotici

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 5 =

sr_RSSerbian