3 koraka do života bez kukanja


3 koraka do života bez kukanja: O, da. Kukanje uvek pomaže pri rešavanju naših problema… rekao je niko nikada. U životu postoje periodi (posebno tokom ovih prazničnih dana) kada nam je teže da podnosimo svakodnevnicu. I to je u redu.

Međutim, konstatno kukanje bez aktivnog traženja bilo kakvog rešenja za svoje probleme; već puko traženje sažaljenja ili saosećanja, retko rađa pozitivnost, ako je ikada i ostvari.

Žaljenje i kukanje samo dovodi do više kukanja. Odbacite taj čin kukanja i gledajte kako se više magije uliva u vaš život. Zato smo vam spremili 3 načina da rešite kukanje, odnosno čime da ga zamenite.


Kukanje nije priatno ni za one oko nas, a ni za nas, niti je produktivno. Čak i razmišljanje u tom kuknjavskom kontekstu, deluje negativno na naše celokupno raspoloženje. Kukanje uvek smanjuje naše vibracije. Kada se vaše vibracije spuste, niži su i nivoi sreće. Kukanje preusmerava naš fokus zahvalnosti na nedostatak zahvalnosti, zbog čega i privlačite više stvari zbog kojih možete dalje kukati.

3 koraka do života bez kukanja
3 koraka do života bez kukanja, foto: the sales blog

Slede tri koraka ka rešenju ovog tereta negativnosti:

Setite se magičnih trenutaka iz svog života

Možda ovo zvuči nejasno. Ili možda, u vreme velikog stresa, čini se da magični trenuci ispare iz našeg načina razmišljanja. Ali ti trenuci i ne moraju biti bajke sa srećnim krajem. To mogu biti trenuci velikih ili manjih uspeha, ljubavi ili ponosa. Poput dana venčanja, unapređenja na poslu ili jednostavno kraj dobre knjige – sve su to magični trenuci. Kada god osetite da vas sumnja obuzima, setite se da ste magiju imali u prošlosti. Te da je možete imati ponovo i u sadašnjosti i u budućnosti. Cenite gde ste sada istovremeno se nadajući boljem sutra.

PROČITAJTE JOŠ I: Šta se dešava sa vašim mozgom ako svaki dan kukate?

Budite zahvalni na svojim blagoslovima

Za neke je razmatranje veoma lako, dok za druge to niej slučaj. To ne znači da ih nemamo. Moja prva pomisao svakog dana kada se probudim je da sam zahvalna što sam otvorila dva poklona – svoje oči. Preporučujem da započnete sa tri stvari na kojima ste zahvalni i da zaista osećate tu zahvalnost. Na primer, kada ste zahvalni an svom zdravlju, zamislite kakv bi bio život da toga nema. To dovodi do povećanja niova zahvalnosti, što i rezultira ispunjenim osećajem.

Možemo odabrati da budemo zahvalni za svakodnevni život, jer stvari koje mi uzimamo zdravo za gotovo nisu svima dostupne. Skromni podsetnik može imati snažne efekte podizanja.

3 koraka do života bez kukanja
3 koraka do života bez kukanja, live wellness program

Vizualizujte svoju budućnost

Vizualizacija je moćno sredstvo. Moj najveći trik za vizualizaciju? Plešem svoj jutarnji ples u krevetu. Nikada ne započnem svoj dan bez plesa u krevetu. Ples i slušanje vaše omiljene pesme automatski podižu vaše raspoloženje, a samim tim i vibraciju. Ovo je najbolje vreme za vizualizaciju – kada se osećate dobro.

Vizualizacija bez osećaja sreće je gubljenje vremena. Kada kombinujete vizualizaciju, dok izvodite veseli ples, to dovodi do toga da se naše vizije brže manifestuju. Zatim idemo na naša srećna mesta. Zamislite kuću iz snova, baštu, organizovani garderober i pustite da stvarno osetite sve. Blagoslove aktuelizujemo verom u sebe, a kukanje to čini dalekim sećanje.

    Ikona Potvrdila zajednica
   
   


Pročitaj prethodni

Ansambl Arodisi: Novogodišnja čestitka sa znakovnim jezikom

Pročitaj sledeći

Dom koji miriše na zimu: Domaći recept za aromu

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × 2 =

sr_RSSerbian