Ne bacajte koru od banane: Odlična je za negu kože i izbeljivanje zuba


 

Da li ste znali da je kora banane veoma korisna, a upravo zbog toga je Indijci već godinama koriste za razne svrhe.

Kada pročitate ovaj tekst više nikada nećete bacati koru banana. Baš kao i banana, i kora je puna hranljivih materija. U nekim zemljama, poput Indije, koru ove ukusne voćke smatraju delikatesom, ali nju možete koristiti i za ulepšavanje.

 

Nega kože

Utrljajte unutrašnju stranu koru banane na kožu, delovaće kao antioksidans, hidriraće je, ublažiće svrab, a i pomoći kod psorijaze. Nažalost, kora od banane ne može potpuno izležiti psorijazu, ali može znatno ublažiti simptome.

Ako imate bradavice na koži, ovaj problem može rešiti korom banane. I ne samo da ćete ga rešiti već ćete i sprečiti da se ponovo pojave. Stavite komadić kore banane na bradavicu na koži i fiksirajte je zavojem. Ostavite da odstoji preko noći. Ponavljajte ovaj postupak dok potpuno ne uklonite bradavice.

 

 

Banana je odličan izbor za kompletnu negu kože i pomaže u borbi protiv akni i bora. Razlog su antioksidanti koji se u njoj nalaze, kao i činjenica da banane hidriraju i hrane kožu. Utrljajte koru od banane na kožu, posebno na iritantnim i problematičnim oblastima. Ostavite da odstoji 30 minuta.

Ono što će vam se svideti, jeste da kao i kokosovo ulje, unutrašnja strana kore banane ima moć da na zdrav način izbeli vaše zube.  Trljajte zube unutrašnjom stranom kore banana svaki dan dve nedelje. Uskoro ćete primetiti pozitivne rezultate.

 

 

 


Pročitaj prethodni

Otvorena izložba 3. srpsko-ruske likovne kolonije „Vidici 2018“

Pročitaj sledeći

ZATVOREN DESETI MERLINKA FESTIVAL: Najbolji igrani film je TVRDOKORNA FARBA iz Brazila

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen − 12 =

sr_RSSerbian