10 načina kako da ispunite svoje vreme


10 načina kako da ispunite svoje vreme tokom ovog perioda izloacije: Srem(č)ica skače u pomoć.

U Republici Srbiji je skoro proglašeno vanredno stanje, te je svima nama oštro preporučeno da što manje izlazimo napolje. Trebalo bi svi da razmišljamo o čitavom kolektivu i prihvatimo svoju odgovornost. Preuzmimo odgovornost ne samo za svoje zdravlje, nego i za zdravlje ljudi oko nas.

Tako da je Srem(č)ica danas za vas spremila 10 načina kako da ispunite svoje vreme ovih dana u toploti svoga doma.


1. Čitajte knjige

Iako je situacija napeta, pozitivna strana je što sada možete da se posvetite onome što ste pre odlagali. Pročitajte sve one knjige za koje pre niste imali vremena, niti volje.

Srem(č)ica vam preporučuje ove tri knjige:

2. Onlajn kursevi

Zašto bi ovo vreme bilo provedeno samo ispred televizora? Ne, ovo je takođe prilika i da nadogradite svoje znanje, unapredite veštine ili čak naučite nešto potpuno novo. Onlajn kursevi na ovom sajtu su za svaku preporuku, te iskoristite svoje vreme kvalitetno.

3. Presadite biljke

Proleće samo što nije, tako da je vreme presađivanja biljaka stiglo. Sredite svoju baštu, terasu ili pak samo svoje biljke u stanu. Osvežite njihove saksije i nahranite ih uz pomoć ovog domaćeg recepta.

10 načina kako da ispunite svoje vreme
10 načina kako da ispunite svoje vreme, foto: Novosti
4. Prolećno čišćenje

Iako nije zvanično proleće, vi čiščenje možete započeti i ranije. Život jeste lakši uz uredan prostor, tako da je ovo idealan način da upotpunite svoje vreme, ali i uključite sve ukućane u posao. Svakako je preporučena dezinfekcija prostora i na ovaj način možemo da spojimo ugodno (ili ugodan rezultat) sa korisnim.

5. Slušajte neki podcast

Podcast je stara-nova platforma na kojoj možemo da slušamo mnoge različite ljude iz različitih sfera o svim temama ovog sveta. Zamena za radio emisiju, video format koji je manje dinamičan, ali razgovori koji svakako mogu da ispune naše vreme i iz kojih možemo nešto da naučimo. Preporučujemo Joe Rogan Experience i TigerBelly sa engleskog govornog područja, ali i fantastičnog Galeba Nikačevića sa svojim podcastom Agelast.

6. Isprobajte nove recepte

Nažalost zbog ovog brzog savremenog života i kuvanje je najčešće rutinska radnja. Mada, Srem(č)ica sada predlaže nekolicinu interesantnih recepata koji sada mogu da vam obogate trpezu ne samo nedeljom, nego svaki dan.

Klikom na našu kategoriju Srem(č)icina kuhinja upoznajte se sa proverenim i ukusnim receptima.

7. Svaki dan može da bude spa dan

Poenta ovog teksta je da se posvetite sebi, svom ličnom razvoju, istraživanju, ali i nezi svoga tela. Jedan dan možete negovati kosu novim domaćim receptima za maske ili isto tako da negujete svoje lice i kožu. Takođe, pružamo vam i savete za razne detoks sokove, kao i za štove čistog zdravlja.

Sa svime se možete upoznati na našem sajtu u kategoriji Lepota&Zdravlje.

8. Pišite dnevnik

Dr Nikol LePera je holistički psiholog iz Amerike koja je razvila interesantan koncept pisanja dnevnika za budućnost, odnosno Future Self Journaling. Tim konceptom ona podržava pisanje kao vid upoznavanja sa sobom, ali i ispunjavanja nekih određenih zadataka kroz koje možete da radite na sebi.

Sa celim postupkom možete da se upoznate klikom na ovaj link.

10 načina kako da ispunite svoje vreme
10 načina kako da ispunite svoje vreme, foto: Srem(č)ica
9. Napravite svoje dezinfekciono sredstvo za ruke

Susreli smo se sa problemom nestašice dezinfekcionih sredstava, posebno za ruke. Ukoliko ste imali sreće i nabavili medicinski alkohol, mi smo našli rešenje i recept za domaće dezinfekciono sredstvo za ruke.

Srem(č)ica je juče pisala o tome, a ukoliko niste naišli na taj tekst, slobodno kliknite na ovaj link.

10. Slušajte muziku

Jednostavno je: slušajte muziku. Malo pojačajte radi, jutjub ili bilo šta na čemu slušate muziku i jednostavno uživajte u melodijama. Da li će vam biti u pozadini dok kuvate, čistite ili razgovarate sa najbližima na vama je. Svakako može da pomogne i ukoliko vežbate ili trenirate kod kuće.

Dokazano je da muzika opušta i diže raspoloženje – tako da u ovom periodu masovne panike, ne čitajte Tviter, Fejsbuk ili žutu štampu… ugasite televizor i vesti na par sati i samo slušajte muziku.


Pročitaj prethodni

Domaće sredstvo za dezinfekciju ruku: Lako i jednostavno

Pročitaj sledeći

Maska od sremuša: Osvežite svoje lice prirodnim receptom

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSSerbian